Knuffelmakers

KNUFFELMAKERS maakt herinneringen tastbaar door het verknuffelen van portretfoto’s, dierbare momenten en kindertekeningen. Alle producten zijn handgemaakt door onszelf en van kwalitatief hoogwaardige materialen.

In 2015 ontstond het idee om van kindertekeningen knuffels te maken en toen was Knuffelmakers geboren. Later in 2017 bedachten we om knuffelportretjes te maken naar aanleiding van portretfoto’s. Tussen deze twee ideeën kwamen ook hele andere soort opdrachten zoals knuffels maken die te maken hadden met dierbare momenten en allerliefste dierenvriendjes.

Over Liesbeth Kruijs

Één van de belangrijkste krachten achter onze knuffels. Liesbeth Kruijs (1977) heeft de opleiding MTO Mode & Kleding gevolgd. Tijdens die studie heeft ze stage gelopen bij verschillende theater kostuum ateliers, waar ze kleding heeft gecreëerd voor onder andere Karin Bloemen. Na haar studie is Liesbeth bij Piet Zoomers gaan werken om herenpakken te vermaken. Piet Zoomers is bekend van het vermaken van de kostuums van het Nederlands elftal en ook daaraan heeft Liesbeth meegewerkt. Vervolgens heeft Liesbeth bij Els Hillenius Bruidscouture gewerkt, waar ze vele high-end bruidsjurken heeft vervaardigd. Tot slot is Liesbeth enkele jaren werkzaam geweest als kledingmaakster op het damesatelier van de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Binnen Knuffelmakers houdt Liesbeth zich bezig met de technische specs van de knuffels. Het maken van de knuffels is ook echt haar kracht. Elke knuffel wordt vol passie en met veel liefde gemaakt. Het meest magische moment voor Liesbeth is wanneer de knuffels worden opgevuld, dan komt het moment dat de knuffel echt gaat leven!

Over Caressa Thera

De andere kracht achter de knuffels. Caressa Thera (1986) heeft gestudeerd aan de JUNIOR* Academie voor Art Direction en houdt zich nu bezig als grafisch deskundige voor Knuffelmakers.

Alle knuffels worden op de computer voorbereidt door Caressa en de knuffelportretjes tekent ze zelfs helemaal. Uiteraard zijn de kritische ogen van Liesbeth altijd nodig voor het finetunen. Verder is de kans groot dat wanneer je naar Knuffelmakers belt of mailt je contact hebt met Caressa.