Knuffelmakers

Knuffelmakers bestaat uit Liesbeth en Caressa. Wij maken herinneringen tastbaar door het verknuffelen van portretfoto’s van mensen en dieren. Alle producten zijn handgemaakt door onszelf en van kwalitatief hoogwaardige materialen.

 

Knuffelportretjes

In 2017 is Liesbeth op het idee gekomen om knuffels te maken van personen. Haar zoon Jip spaart poppetjes (Funko pop) van bekende mensen en figuren. Hierdoor kwam ineens bij Liesbeth het idee om knuffels te maken van mensen en (huis)dieren.

Na honderden knuffels te hebben gemaakt, voelen we ons ook echt vereerd dat we dit werk mogen doen. Want aan elke knuffel zit een verhaal verbonden en die verhalen zijn heel mooi, bijzonder, maar soms ook echt hartverscheurend. Kinderen die hun vader of moeder moeten missen doordat ze veel in het buitenland werken, denk aan defensie. Maar ook hartverscheurende situaties waarin een vader of moeder veels te vroeg afscheid moet nemen van het leven. Dit soort verhalen raken ons enorm en we vinden het dan ook echt een eer dat we onze krachten zo mogen inzetten.

Over Liesbeth Kruijs

Één van de belangrijkste krachten achter onze knuffels. Liesbeth Kruijs (1977) heeft de opleiding MTO Mode & Kleding gevolgd. Tijdens die studie heeft ze stage gelopen bij verschillende theater kostuum ateliers, waar ze kleding heeft gecreëerd voor onder andere Karin Bloemen. Vervolgens heeft ze bij Piet Zoomers, Els Hillenius Bruidscouture de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam gewerkt.

Binnen Knuffelmakers houdt Liesbeth zich bezig met de technische specs van de knuffels. Het maken van de knuffels is ook echt haar kracht. Elke knuffel wordt vol passie en met veel liefde gemaakt. Het meest magische moment voor Liesbeth is wanneer de knuffels worden opgevuld, dan komt het moment dat de knuffel echt gaat leven!

Over Caressa Thera

De andere kracht achter de knuffels. Caressa Thera (1986) heeft gestudeerd aan de JUNIOR* Academie voor Art Direction en houdt zich nu bezig als grafisch deskundige voor Knuffelmakers. Hierna heeft zij als freelancer gewerkt als grafisch ontwerper. Caressa is als grafisch deskundige dus ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het Knuffelmakers logo en de website. Ook alle flyers, stickers, kaarten e.d. zijn door Caressa ontworpen. 

Alle knuffels worden op de computer voorbereid door Caressa en de knuffelportretjes tekent ze zelfs helemaal. Samen met Liesbeth gaat ze dan de tekening finetunen en kijken of hij goed lijkt op de persoon die verknuffeld wordt. Ook is Caressa verantwoordelijk voor de planning, het inkopen van de materialen en de kans is groot dat wanneer je naar Knuffelmakers belt of mailt je contact hebt met Caressa.