Knuffelmakers

Knuffelmakers is ontstaan in 2017 en bedacht door Liesbeth en Caressa. Wij maken herinneringen tastbaar door het verknuffelen van portretfoto’s van mensen en dieren. Alle producten zijn handgemaakt door onszelf en van kwalitatief hoogwaardige materialen.

 

Knuffelportretjes

In 2017 is Liesbeth op het idee gekomen om knuffels te maken van personen. Haar zoon Jip spaarde poppetjes (Funko pop) van bekende mensen en figuren. Hierdoor kwam ineens bij Liesbeth het idee om knuffels te maken van mensen en (huis)dieren.

Na honderden knuffels te hebben gemaakt, voelen we ons ook echt vereerd dat we dit werk mogen doen. Want aan elke knuffel zit een verhaal verbonden en die verhalen zijn heel mooi, bijzonder, maar soms ook echt hartverscheurend. Kinderen die hun vader of moeder moeten missen doordat ze veel in het buitenland werken, denk aan defensie. Maar ook hartverscheurende situaties waarin een vader of moeder veels te vroeg afscheid moet nemen van het leven. Dit soort verhalen raken ons enorm en we vinden het dan ook echt een eer dat we onze krachten zo mogen inzetten.

SUPERTEAM

Inmiddels zijn we gelukkig niet meer alleen, maar zijn we aangesterkt door een super fijn team wat bestaat uit verschillende creatievelingen van coupeuses tot aan illustratoren.

vlnr: Leonie, Frederique, Anouschka, Kiki, Iris, Reiny, Tessa
Faiza, Liesbeth, Caressa, Marleen, Ginny

Liesbeth Kruijs

Één van de belangrijkste krachten achter onze knuffels. Liesbeth Kruijs (1977) heeft de opleiding MTO Mode & Kleding gevolgd. Tijdens die studie heeft ze stage gelopen bij verschillende theater kostuum ateliers, waar ze kleding heeft gecreëerd voor onder andere Karin Bloemen. Vervolgens heeft ze bij Piet Zoomers, Els Hillenius Bruidscouture de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam gewerkt.

In de begin periode heeft Liesbeth zich vooral bezig gehouden met de technische kant van de knuffels. Het in elkaar zetten van de knuffels was dan ook echt haar kracht. Na een paar jaar mocht ze dit overdragen aan ons fantastische productieteam.

Caressa Thera

Caressa Thera (1986) heeft gestudeerd aan de JUNIOR* Academie voor Art Direction. Na deze opleiding heeft ze zich als freelance grafisch ontwerper bezig gehouden met verschillende projecten. Nu houdt ze zich bezig als grafisch deskundige voor Knuffelmakers. Ook het ontwerp van de knuffelportretjes lag aan het begin voor een groot deel bij Caressa. Inmiddels is het team uitgebreid en zijn er gelukkig meerdere illustratoren bijgekomen.